Κυριακή 24 Μαρτίου 2013


ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ – ΕΞΕΓΕΡΘΕΙΤΕ - ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣΤΕ

Δεν μας αξίζει αυτό που ζούμε. «Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή» παρά εως το 2040 στης τρόικας το κελί «φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους» της Σουλτάνας του Βερολίνου.

Η φετινή επέτειος της Επανάστασης του 1821 βρίσκει τη χώρα και την Κύπρο μπροστά στην ανάγκη μιας νέας επανάστασης. Τότε ήταν η οθωμανική αυτοκρατορία και οι ντόπιοι κοτζαμπάσηδες-προσκυνημένοι των Τούρκων που με χαράτσια και βία διατηρούσαν την κυριαρχία τους. Τώρα είναι η τρόικα και η μπότα του διευθυντηρίου της ΕΕ,του γιουρογρούπ με επικεφαλής την Α(ττιλα) Μέρκελ με τους προσκυνημένους κοτζαμπάσηδες (τύπου Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη) αλλά και άλλων αστικών κυβερνήσεων στις χώρες του νότου της Ευρώπης (Ελλάδα,Ισπανία,Πορτογαλία,Ιρλανδία-Ιταλία και τώρα η Κύπρος).

Οι χώρες που έγιναν θύματα στο βωμό της τρόικας είναι τα πιο ακραία παραδείγματα της χρεοκοπίας της καπιταλιστικής οικονομίας. Η κρίση που ξεκίνησε πριν από 5 χρόνια με την χρεοκοπία της Λήμαν Μπράδερς στην Αμερική εξαπλώνεται στην παγκοσμιοποιημένη οικονομία, σηματοδοτώντας την ιστορική παρακμή του καπιταλισμού. Η φτώχια και η ανεργία είναι το πρώτο βήμα του πολέμου που έχουν εξαπολύσει. Η ύφεση εξαπλώνεται σε όλη την Ευρωπαϊκή Ήπειρο. Οι εξελίξεις στην Κύπρο, παρότι αποτελεί το 0,2% του ευρωπαϊκού ΑΕΠ, απειλούν να τινάξουν στον αέρα όλο το τραπεζιτικό σύστημα .Το ηχηρό ΟΧΙ της κυπριακής βουλής που έγινε ΝΑΙ κάτω από την πίεση των Βρυξελλών και της λιποταξίας της κυπριακής ηγεσίας οδήγησε την χώρα σε καταστροφή. Οι Ρώσοι ολιγάρχες θα σωθούν ,οι λαϊκές αποταμιεύσεις θα βουλιάξουν. Ωστόσο η ανασφάλεια για τις καταθέσεις και τις αποταμιεύσεις κυριαρχεί σε όλη την Ευρωζώνη. Δεν υπάρχει χώρος για επανάπαυση αλλά ούτε και λύση μέσα στα πλαίσια του συστήματος. Το πραγματικό δίλημμα είναι Ενωμένες Σοσιαλιστικές Πολιτείες της Ευρώπης ή κοινωνικός κανιβαλισμός σε κάθε χώρα. Όταν θα ανάψει η πρώτη σπίθα της Επανάστασης σε μια χώρα η φωτιά θα εξαπλωθεί σε όλη την ήπειρο.

Η Ελληνική άρχουσα τάξη πάντα ξεπουλούσε τον αγώνα του κυπριακού λαού, παρά τις περί του αντιθέτου φαρισαϊκές της δηλώσεις. Το ίδιο έκανε και τώρα στο όνομα του ρεαλισμού της υποτέλειας. Όσο για τον θλιβερό κύπριο πρόεδρο Αναστασιάδη αντέγραψε σε λίγα 24ωρα τον «αντιμνημονιακό» Σαμαρά στην οσφυοκαμψία.

Αυτή την «ρεαλιστική πολιτική» εφαρμόζει η ηγεσία της ΚΕΔΕ και η Δημοτική Αρχή του Σταυριανουδάκη- μακρύ χέρι της τρικομματικής κυβέρνησης στο Δήμο μας. «Δειλοί μοιραίοι και άβουλοι αντάμα» όχι μόνο αποδέχτηκαν αδιαμαρτύρητα όλες τις περικοπές και τα αντιλαϊκά μέτρα αλλά και τα εφάρμοσαν. Τα ρουσφέτια και οι δημόσιες σχέσεις δεν μπορούν να φρενάρουν τη λαϊκή αγανάκτηση των πολιτών, γι’ αυτό και αποφεύγουν τις ανοιχτές εκδηλώσεις (ανοιχτό δημόσιο απολογισμό, κοπή πίτας ως είθισται τα προηγούμενα χρόνια, εκδηλώσεις και φαγητό την Καθαρή Δευτέρα). Αρνείται να στηρίξει το δίκιο των κατοίκων του Υμηττού για το χαράτσι που επιβλήθηκε στα πεζοδρόμια τους. Ο Δήμαρχος διαλαλεί σαν κατάκτηση την μη αύξηση των δημοτικών τελών, αποκρύβοντας την πρότασή μας για μείωση των τελών λόγω της οικονομικής δυσπραγίας των δημοτών.

Αλληλεγγύη και οργάνωση του αγώνα σε κάθε δρόμο, συνοικία, σχολείο και δουλειά
ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ - ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΔΟΣΙΛΟΓΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ - ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ




MAXOMENH ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΔΑΦΝΗΣ - ΥΜΗΤΤΟΥ 25/3/ 2013 Αρκαδίου 2 & Αγ.Βαρβάρας, Δάφνη
email: marida_dy@yahoo.gr