Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Κάτω τα χέρια από τα σχολεία!

Το νέο κύμα πραξικοπηματικής κατάργησης-συγχώνευσης τουλάχιστον 281 σχολείων σε όλη τη χώρα επιδεινώνει δραματικά το αδιέξοδο της νεολαίας που ήδη βιώνει την ανεργία και την φτώχεια σε τεράστιες διαστάσεις. Επιπλέον, με αιχμή του δόρατος αυτά τα μέτρα, αρχίζει ένας νέος γύρος απολύσεων εκπαιδευτικών, που ήδη από τον περασμένο Μάρτη έχουν ζήσει τις πρώτες απολύσεις μετά την διάλυση ολόκληρων τμημάτων στη Δευτεροβάθμια Τεχνική Εκπαίδευση.

Τα σχολεία που θα απομείνουν από το σημερινό μαζικό γύρο λουκέτων, θα έχουν τάξεις των 30 και παραπάνω μαθητών και ουσιαστικά δε θα είναι σχολεία. Οι μη-βιώσιμες συνθήκες μαθητείας και ζωής που ήδη υπάρχουν επιτείνονται και διαμορφώνουν το έδαφος για τον οριστικό αποκλεισμό από την δημόσια εκπαίδευση όσων «περισσεύουν», όσων «πλεονάζουν» σύμφωνα με την ανθρωποφαγική αριθμητική των μνημονίων και της καπιταλιστικής χρεοκοπίας της Ελλάδας.

Η απονομιμοποιημένη και αδίστακτη Κυβέρνηση των Σαμαράδων και των Βενιζέλων, των εγκάθετων της Ευρωπαϊκής Ένωσης των καπιταλιστών, ανοίγει το δρόμο στον φασισμό. Η ανάγκη για μια αποφασιστική απάντηση στην βαρβαρότητα, στην καταστροφή που οργανώνουν, είναι πλέον επιτακτική, πυροδοτώντας τις πρώτες ελπιδοφόρες κινητοποιήσεις των μαθητών, των εργαζόμενων γονιών τους και των εκπαιδευτικών. Τα σχολεία όπως και τα νοσοκομεία που είναι στο στόχαστρο τους, είναι προϋπόθεση για την ίδια τη ζωή της εργατικής τάξης και της νεολαίας. Κάθε επίθεση εναντίον τους απαντιέται μόνο, με την μετατροπή τους σε κέντρα κοινού αγώνα για την οργάνωση ενός αγώνα διαρκείας στους δρόμους, μιας Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας για να ανατρέψουμε την Κυβέρνηση και να ανοίξουμε το δρόμο για μια διέξοδο από τη σημερινή καταστροφή.

Η Μαχόμενη Αριστερή Δύναμη Ανατροπής Δάφνης-Υμηττού θα πολεμήσει με όλες της τις δυνάμεις την επίθεση στη δημόσια Παιδεία, σε σύγκρουση με την δεξιά δημοτική αρχή Σταυριανουδάκη, που παρέδωσε στη Χρυσή Αυγή στοιχεία για τα παιδιά των μεταναστών στους παιδικούς σταθμούς, δέχτηκε αδιαμαρτύρητα το κλείσιμο των μονάδων ΕΟΠΥΥ, τη δραματική μείωση της χρηματοδότησης στα σχολεία και ετοιμάζει την μετατροπή της Γυμναστικής Ακαδημίας σε ιδιωτικό γκαράζ.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τη νεολαία να βγουν τώρα στους δρόμους και να πάρουν τον αγώνα στα χέρια τους, διεκδικώντας το δικαίωμα στην δημόσια δωρεάν παιδεία υψηλού επιπέδου για όλους, χωρίς αποκλεισμούς και ταξικούς-εξεταστικούς φραγμούς.

ΜΑΧΟΜΕΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ (Μ.ΑΡΙ.Δ.Α)–ΔΑΦΝΗΣ/ΥΜΗΤΤΟΥ

Ανακοίνωση της Μαχόμενης Αριστερής Δύναμης Ανατροπής για τις δημοτικές εκλογές


Η ΜΑΡΙΔΑ αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τους 1200 ψηφοφόρους της για την εμπιστοσύνη που έδωσαν ρίχνοντας την ψήφο τους στο συνδυασμό μας.
Χαιρετίζουμε επίσης όλους τους συντρόφους που πάλεψαν γενναία πλαισιώνοντας τις δράσεις μας (εξορμήσεις, ομιλίες, αφισοκολλήσεις) καθώς και τους 53 υποψηφίους μας.
Η αύξηση των ψήφων και των ποσοστών μας από 6.3 σε 7.6 (9.5 στη Δάφνη και 4.1 στον Υμηττό) είναι μια σοβαρή κινηματική επένδυση για τους αγώνες που έχουμε μπροστά μας.
Η συσπείρωση της δεξιάς πολυκατοικίας ( ΝΔ-ΛΑΟΣ-Χ.Α-ΑΝΕΛ αλλά και κάποιων του ΠΑΣΟΚ) στο ψηφοδέλτιό του κ. Σταυριανουδάκη, του έδωσε τη νίκη από τον Α΄ γύρο. Αυτό δε σημαίνει ότι η ψηφοφορία στο Δήμο μας αντανακλά το σύνολο των μετατοπίσεων, πράγμα που φάνηκε στις ευρωεκλογές.
Η εκλογική διαδικασία φανέρωσε την πολυεπίπεδη κρίση πολιτικής εξουσίας και άνοιξε έναν δρόμο έντονων πολιτικών αντιπαραθέσεων και συγκρούσεων. Η ΜΑΡΙΔΑ της επόμενης μέρας θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες των ψηφοφόρων της και θα σταθεί τόσο μέσα όσο και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο στο πλευρό των εργαζομένων για μια μαχόμενη αριστερά, νεανική και ανατρεπτική που θα ανοίξει το δρόμο της αξιοπρέπειας και της ελευθερίας.
Τετάρτη 28 Μαϊου 2014

Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Η ΜΑΡΙΔΑ καταγγέλλει το σκίσιμο των αφισών της και το κάψιμο με αναπτήρες των χαρτονιών (σάντουιτς) καθώς και το γράψιμο ναζιστικών μαιάνδρων πάνω στο γραφείο της ΜΑΡΙΔΑ.

Η φασιστική πρόκληση έγινε χθες 14/05 μετά την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΜΑΡΙΔΑ στην πλατεία Δημαρχείου και αφού είχαν αποχωρήσει όλοι οι σύντροφοι και φίλοι της ΜΑΡΙΔΑ από την πλατεία και το γραφείο μας.

Αυτή η επίθεση δεν έγινε τυχαία. Έγινε αφού πρώτα ο σύντροφος και υποψήφιος δήμαρχος Γ. Μητροβγένης επιτέθηκε στην απερχόμενη δημοτική αρχή του Σταυριανουδάκη η οποία ακολουθεί πιστά τις επιταγές της τρόικας, της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου, ΕΕ και καλύπτει κάθε φασιστική επίθεση που γίνεται στην περιοχή.

Υπενθυμίζουμε για άλλη μια φορά ότι δε θα υποχωρήσουμε απέναντι στην κρατική και παρακρατική βία, δε ξεχνάμε την υπόθεση Μπαλτάκου και τις σχέσεις της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου με τους φασίστες της Χρυσής Αυγής.

Καλούμε τους δημότες και τις άλλες δημοτικές παρατάξεις να καταδικάσουν αυτή την επίθεση όπως και άλλες ανάλογες που έχουν γίνει στο παρελθόν και καλούμε σε συλλογική επαγρύπνηση.

Δεν μας φοβίζουν, μας εξοργίζουν.
Τα φασιστοειδή θα πάρουν το μάθημα τους.

Μαχόμενη ΑΡΙστερή Δύναμη Ανατροπής
Δάφνης – Υμηττού