Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Τακτική Συνέλευση Απριλίου της ΜΑΡΙΔΑ

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στις 7 το απόγευμα θα γίνει η τακτική συνέλευση του δημοτικού σχήματος της Μαχόμενης Αριστερής Δύναμης Ανατροπής Δάφνης – Υμηττού.

Η συνέλευση θα γίνει στο στέκι μας Αρκαδίου 2 & Αγίας Βαρβάρας στη Δάφνη.

Κοινή ανακοίνωση αντικαπιταλιστικών κινήσεων πόλης/περιφέρειας και εργατικών σχημάτων για τη μεταφορά των ταμειακών διαθέσιμων

  • ΟΧΙ ΣΤΗ ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΑΚΩΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ/ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ και ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
  • ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου στις 20/4/2015 (η οποία μάλιστα έχει και αναδρομική ισχύ από τις 17/3/2015), επιβάλλει τη δέσμευση των διαθέσιμων χρημάτων των Φορέων Γενικής Κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένων των δήμων και περιφερειών. Τα χρήματα πάνε στην Τράπεζα Ελλάδος προς «επένδυση» πλην όσων είναι άμεσα αναγκαία για τις επόμενες 15 μέρες. Θα χρησιμοποιηθούν για έκδοση τίτλων μικρής διάρκειας για να καλυφτούν κρατικές ανάγκες όπως αναφέρει η κυβέρνηση. Την ίδια ώρα πληρώνονται κανονικά οι δόσεις στους δανειστές, το ΔΝΤ, η Ε.Ε. και την ΕΚΤ. Ότι ζήσαμε το 2012 με το PSI σε μια νέα έκδοση.

Η αντιλαϊκή αυτή πράξη σημαίνει ότι άμεσα θα έχουν τεράστια προβλήματα στοιχειώδους λειτουργίας οι δήμοι, οι περιφέρειες, τα νοσοκομεία, τα πανεπιστήμια, τα σχολεία και γενικά όλοι οι φορείς του ευρύτερου δημοσίου. Μάλιστα, αυτές τις μέρες συνεδριάζουν και τα ΔΣ των ασφαλιστικών ταμείων τα οποία παίρνουν αποφάσεις για μεταφορά και δικών τους ρευστών διαθεσίμων στην Τράπεζα της Ελλάδας.