Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ

Η ΜΑΡΙΔΑ (Δάφνης – Υμηττού) συμπαραστέκεται στον αγώνα των εργαζόμενων στο ΜΕΤΡΟ που αντιστέκονται στη ένταξη του ΜΕΤΡΟ στο Υπερταμείο Ιδιωτικοποιήσεων και την εκχώρησή του τελικά στους ιδιώτες.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ αφού υπέγραψε τις φρικαλεότητες των μνημονίων και πρόδωσε το όχι του λαού προχωράει στο ξεπούλημα κάθε δημόσιου αγαθού αφού πρώτα το έχει υποβαθμίσει και απαξιώσει.

Οι ιδιωτικοποιήσεις και ο νέος εργασιακός νόμος, είναι τα βασικά προαπαιτούμενα για την είσπραξη της "δόσης" που λανσάρεται σαν όρος για την δήθεν αναδιάρθωση της παραγωγής και την επιστροφή της ανάπτυξης. Τα πιο σκληρά μέτρα ενάντια σε ένα λαό που ήδη υποφέρει από την ανεργία, τους φόρους, την καταχρέωση  των νοικοκυριών, αποφασίζονται και ψηφίζονται στο όνομα της χίμαιρας της αναδιάρθρωσης της παραγωγής και της ανάπτυξης. 

Δεν υπάρχει ανάπτυξη όμως όταν τα εργοστάσια κλείνουν εξαιτίας της πολιτικής των μνημονίων όταν η ανεργία ξεπερνάει το 30% και η πλειοψηφία των εργαζόμενων υποαπασχολείται με μειωμένα ωράρια και αμοιβές κάτω ακόμη από την άθλια Γενική Συλλογική Συμβαση.

Αρκεί μια ματιά στην λίστα των προς ένταξη εταιρειών στο υπερταμείο για να διαπιστωθεί η συγκέντρωση του συνόλου του παραγωγικού πλούτου της χώρας, στα χέρια δύο - τριών κέντρων αποφάσεων. Αφού πέρασαν στο λαιμό της χώρας την θηλιά του χρέους, τώρα την ληστεύουν οι ντόπιοι και ξένοι ληστές της περιουσίας του λαού.

Το νερό η ενέργεια οι συγκοινωνίες τα λιμάνια χώροι όπως το Ελληνικό λεηλατούνται αντί πινακίου φακής από το κεφάλαιο.

Η ΜΑΡΙΔΑ (Δάφνης – Υμηττού) καλεί το λαό να σταθεί δίπλα στους αγωνιζόμενους εργαζόμενους του ΜΕΤΡΟ.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΩΡΕΑΝ  ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ
  • ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΛΟΥΤΟ
  • ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ
  • ΚΑΜΜΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΑΓΑΘΩΝ & ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
  • ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ - ΜΟΝΟΜΕΡΗΣΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ


Μαχόμενη ΑΡΙστερή Δύναμη Ανατροπής στην Δάφνη και τον Υμηττό – ΜΑΡΙΔΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου