Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

"Ούτε στη Δάφνη ούτε πουθενά - Τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά" - Μεγάλη αντιφασιστική διαδήλωση στη Δάφνη.


Προσπάθησαν να τρομοκρατήσουν με ύπουλες, νυχτερινές επιθέσεις το αριστερό κίνημα, το λαό και την εργατική τάξη στη Δάφνη.
Επιτέθηκαν στο στέκι της Μαχόμενης Αριστερής Δύναμης Ανατροπής (ΜΑΡΙΔΑ) Δάφνης - Υμηττού. 
Έγραψαν ναζιστικά σύμβολα στην πρόσοψη του στεκιού.

Τρία χρόνια μετά οδηγήθηκαν σε δίκη στις 8/12 με την κατηγορία διακεκριμένης φθοράς και οπλοκατοχής μετά από έρευνα στο σπίτι τους.Η δίκη για την δίωξη του χρυσαυγίτη κατοίκου Δάφνης για την  επίθεση  στα γραφεία της ΜΑΡΙΔΑ πήρε αναβολή για τις 12 Οκτώβριου 2017 λόγω ωραρίου.
Οι υποστηρικτές της δημοτικής κίνησης έδωσαν το παρόν στο δικαστήριο, ενώ η άλλη πλευρά προτίμησε να μην εμφανιστεί στο δικαστήριο εξουσιοδοτώντας μόνο δικηγόρο.

Η κινητοποίηση στην περιοχή με προκήρυξη αλλά και αντιφασιστική διαδήλωση πριν την δίκη έφερε στην επιφάνεια τα αντιφασιστικά αντανακλαστικά διασχίζοντας τους δρόμους της Δάφνης & του Υμηττού.

 
Η μαζική διαδήλωση πορεύτηκε από την πλατεία Καλόγηρων (Δάφνη) στην πλατεία Υμηττού μέσα από τις γειτονιές.
Στην διαδήλωση συμμετείχαν εκτός της δημοτικής κίνησης της ΜΑΡΙΔΑ εκπρόσωποι από τη Λαϊκή Συνέλευση Ν.Σμύρνης, την Εργατική Λέσχη Ν Σμύρνης, την Εργατική Λέσχη Καλλιθέας, από τις συλλογικότητες «Εκτός πλάνου» Αργυρούπολης και ΟΡΜΑ, από την Αριστερή Παρέμβαση Βύρωνα, από το Κυριακάτικο σχολείο Μεταναστών, από την ΚΕΕΡΦΑ ενώ έδωσαν το παρόν αντιπροσωπίες από ΕΕΚ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΛΑΕ, ΟΚΔΕ.

"Δεν περνάει ο φασισμός», «Οι χρυσαυγίτες θέλουν εμφύλιο των φτωχών γιατί είναι τα τσιράκια των αφεντικών», «Ο λαός δεν ξεχνά, τους φασίστες τους κρεμά» ήταν μερικά από τα συνθήματα εκατοντάδων αντιφασιστών το μεσημέρι του Σαββάτου 3 Δεκεμβρίου, στους δρόμους της Δάφνης και του Υμηττού.

Ιδιαίτερα συμβολική η στάση της διαδήλωσης στην πλατεία Υμηττού, όπου από την «ντουντούκα» αποτεινόταν φόρος τιμής στους μαχητές και στο λαό του Υμηττού με ιδιαίτερη αναφορά στους ήρωες υπερασπιστές του «Κάστρου» του Υμηττού το 1944, ενώ στις προκηρύξεις που μοιράστηκαν γινόταν ιδιαίτερη αναφορά στο μπλόκο του Φάρου και την εκτέλεση από τους ναζί των 114 κατοίκων μετά από υπόδειξη των κουκουλοφόρων ταγματασφαλιτών, προγόνων των σημερινών χρυσαυγιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου