Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΑΡΙΔΑ ΓΙΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ ΔΑΦΝΗ

Η Δημοτική κίνηση της Μ.ΑΡΙ.Δ.Α καταδικάζει με αποτροπιασμό την θρασύδειλη δολοφονική νυχτερινή επιδρομή των φασιστοειδών στο σπίτι του μικρού Αφγανού Αμιρ στην οδό Ίμβρου μετά τον θόρυβο που δημιούργησε η απαράδεκτη ενέργεια του Διευθυντή του 6ου Δημοτικού σχολείου. Ο 11χρονος ως γνωστό είχε «κερδίσει» σε κλήρωση το να είναι σημαιοφόρος στην παρέλαση της 28/10 και η διεύθυνση το ακύρωσε «επειδή προέρχεται από μουσουλμανική χώρα». 

Την Δευτέρα 30/10 έγινε έντονη συζήτηση στο Δημοτικό συμβούλιο καθώς οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας αρνούνταν να καταδικάσουν το γεγονός και τον Διευθυντή του σχολείου σε αρχικό ψήφισμα της αντιπολίτευσης.  Ακολούθως η ΜΑΡΙΔΑ πρότεινε ένα ψήφισμα καταδίκης των ρατσιστικών διακρίσεων που συνδιαμορφώθηκε και πέρασε οριακά με σχετική πλειοψηφία καθώς καταψήφισαν 9 δημοτικοί σύμβουλοι (8 της διοίκησης και 1 από το πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ) (λυπηρό γεγονός είναι ότι το καταψήφισαν δυο γυναίκες εκπαιδευτικοί της δημοτικής πλειοψηφίας).
Τα γεγονότα τρεις μέρες μετά και η επιδρομή στο σπίτι οπού διέμενε η μητέρα του Αμίρ με τα τρία ανήλικα παιδιά επιβεβαιώνουν πως η ανοχή και μη καταγγελία ρατσιστικών διακρίσεων είναι συνενοχή..
Η οικογένεια αφού γλίτωσε τον πόλεμο στο Αφγανιστάν , γλύτωσε το πνίξιμο στο Αιγαίο ήρθε μέσω
Λέσβου στην Αθήνα και μέσω ύπατης αρμοστείας της παραχωρήθηκε το σπίτι στην Δάφνη. Ο στόχος της είναι να πάει στην Γερμανία για να επανενωθούν με τον πατέρα.
Η ρατσιστική αυτή επίθεση δεν είναι μόνη καθώς είναι γνωστό πως γνωστοί και θεωρητικά άγνωστοι
χρυσαυγιτες στην ΔΑΦΝΗ έχουν προβεί κατά καιρούς σε ανάλογες προκλήσεις (τραμπουκισμοί σε
μετανάστες στην πλατεία καλόγηρων επίθεση σε ψυχολόγο του 18 ΑΝΩ, σπάσιμο γραφείων κλπ) ενώ παλαιοτέρα με έγγραφο της Χ.Α του υπόδικου Βουλευτή Παναγιώταρου ζήτησε -και δυστυχώς του δόθηκαν- πληροφορίες για τα παιδιά των αλλοδαπών στους παιδικούς σταθμούς.
Αλλά και στην περίπτωση αυτεπάγγελτης δίωξης τους όπως στην περίπτωση ανακάλυψης τους μετά την τελευταία επίθεση στην ΜΑΡΙΔΑ (όπου σπάζοντας τα τζάμια ο δράστης κόπηκε και ακολουθώντας την πορεία του αίματος βρέθηκε το σπίτι του) τα δικαστήρια αργούν να εκδικάσουν και να καταδικάσουν τους ενόχους με συνέπεια την αποθράσυνση τους (επίθεση σε δικηγόρους στην δίκη Χ.Α, επίθεση στις παρελάσεις, σε μετανάστες, σε στέκια νεολαίας κλπ).
Τα κροκοδείλια δάκρυα της ΕΕ και η «νομιμότητα» στις συμφωνίες του ΣΥΡΙΖΑ έχουν δημιουργήσει άθλιες συνθήκες στα χοτ σποτ και έχουν αφήσει τους μετανάστες στο ελεος των εθνικιστών και των νεοναζί. 
Καλούμε τον λαο της περιοχής σε επαγρύπνηση και κοινή δράση ενάντια στην φασιστική βαρβαρότητα. Στο δήμο μας στο δήμο του κάστρου Υμηττού και του μπλόκου του φάρου δεν χωράνε νεοναζί & φασίστες. 
Ούτε στην ΔΑΦΝΗ ούτε πουθενά, τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου